Fysiotherapeutische behandeling voor een goede houding


Fysiotherapeut Rotterdam

De fysiotherapietechniek bestaat uit het zenden van kleine elektrische ladingen (med Pulse techniek) door de aangetaste spieren. Ook worden de triggerpoints gestimuleerd – de punten in de spier waar samentrekking en ontspanning van de spier optreden, wat leidt tot ontspanning van de spier.

De voordelen fysiotherapie in Rotterdam

Wat levert fysiotherapeut in Rotterdam centrum nu precies op? Een groot voordeel is dat het uw herstel van blessures en infecties kan bespoedigen. Het kan u helpen bij het verminderen van spierspanning en spasmen. En het kan u helpen uw spieren te versterken door het gebruik van vaardige bewegingen, spiersymmetrieën te corrigeren en uw lichaamshouding te verbeteren.

Wat doet de fysiotherapietechniek anders? Terwijl massage een zachte massage gebruikt om spierspasmen te ontspannen, zorgt de fysiotherapietechniek voor stimulatie van de spiercontractie. Het helpt ook om de spieren te versterken door het gebruik van vaardige bewegingen. De resultaten zijn echter meestal onmiddellijk, met voordelen die enkele dagen aanhouden. Bovendien stelt de behandeling de spieren in staat te bewegen volgens een vooraf bepaald patroon met regelmatige bewegingen. Dit verbetert ook de prestaties van de aangetaste spieren en bevordert de ontwikkeling van gezond spierweefsel. De techniek is veilig en wordt algemeen gebruikt door chiropractors en fysiotherapeuten ter voorkoming van onnodige spierspanning.

Wie is geschikt voor de behandeling?

Een persoon die spierpijn ervaart als gevolg van verstuiking, verrekking of andere blessures is de beste kandidaat voor een fysiotherapeutische behandeling. Als u echter pijn ervaart die geen verband houdt met spierletsel, dan bent u niet geschikt voor de therapie. De therapie is het meest effectief voor mensen die:

1. Have chronic pain

2. Have discomfort for a long time with no apparent explanation

3. Are unhealthy

4. Are suffering from depression or anxiety